Vrijwerk van Fred Oosterhuis
Home > Exposities > Kaalstaart 2019, Amersfoort Website Kaalstaart
(Opent in nieuw venster)

online boek
Als je bijvoorbeeld in een Kringloopwinkel staat en je doet je ogen dicht en je gaat goed luisteren, dan hoor je eigenlijk altijd hetzelfde soort geluid. Geschuifel, gerinkel, gemompel. Zo heeft ieder ding zijn of haar specifieke geluid. Dat is de idee dat achter dit boek zit.

In 2019 heb ik voor Kaalstaart -een festival voor beta-kunst en nieuwe ambachten in Amersfoort- een project gemaakt dat op dit idee is gebaseerd. Ik heb in dit project vier onderwerpen uitgewerkt en geŽxposeerd. Deze onderwerpen komen in dit boek aan de orde. Elk onderwerp begint met een bladzijde met alleen een QR-code. Achter deze QR-code zit een geluidsfile van 3 minuten met het specifieke geluid van het betreffende onderwerp.

De idee is nu dat je deze QR-code met bijvoorbeeld je smartphone scant en de geluidsfile afspeelt, liefst met oortjes in of met een koptelefoon. Probeer voor je verder kijkt in het boek je eerst een beeld te vormen van wat je nu eigenlijk hoort. Bekijk vervolgens, terwijl je nog steeds naar het geluid luistert, de vijf fotoís van het betreffende onderwerp.

Komen deze fotoís en jouw beeld overeen? Veel kijk- en luisterplezier.Klik op het boek hiernaast (Opent in een nieuw venster)