Puntenburgerlaan 91, Amersfoort

Vlak bij het oude centrum, Eemplein en station bouwt woningcorporatie Portaal 53 compacte stadsappartementen. Een oud kantoorpand aan de Puntenburgerlaan 91 maakt plaats voor een modern woongebouw. Het ontwerp is van architectenbureau AC&P. De bouw is in handen van Trebbe.

Het gaat om tweekamerappartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens, 45 vierkante meter groot. De woningen zijn energiezuinig en volledig elektrisch, ook voor koken en verwarming.

De locatie is bij uitstek aantrekkelijk voor starters. Met dit project wordt de woonfunctie van dit gebied, dat sterk in ontwikkeling is, versterkt. Begin 2020 wordt het kantoorpand gesloopt. De bouw van het woongebouw begint naar verwachting in april 2020. De oplevering is een jaar daarna gepland, dus rond de zomer van 2021.

Amersfoort kent een groot tekort aan sociale huurwoningen. Portaal spant zich in om het aantal huurwoningen de komende jaren flink uit te breiden. Daar past de aankoop en transformatie van dit kantoorpand bij.

Fred Oosterhuis Photography heeft van Portaal opdracht gekregen het gehele bouwproces in beeld te brengen, van sloop van het oude kantoorpand tot en met de oplevering van de nieuwe appartementen.

Bouwproces Architectuur


Projectboek

‘Making of ‘ video