Hogekwartier, nieuwbouw veld 7

BDG Architecten ontwerpt als coördinerend architect aan een gevarieerd woningbouwplan binnen het ambitieuze stedenbouwkundige plan Hogekwartier, van KCAP Architects.

Het plan past binnen de ambitie ‘Amersfoort Vernieuwt’ van Gemeente Amersfoort en woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Zij willen het leven in de wijken op vele gebieden prettiger maken. Samenleven, wonen, leefbaarheid, voorzieningen en veiligheid horen daar ook bij. Met dit veelzijdige woningbouwplan krijgt de buurt een nieuw impuls. Hiermee ontstaat een wijk met stedelijke allure en een duidelijk en stijlvol entree naar de binnenstad. Het plan bestaat uit 94 woningen (54 appartementen en 42 eengezinswoningen), die zijn onderverdeeld in drie woonsferen.

De woningen aan de ‘boulevard’ hebben een stedelijke sfeer, terwijl de woningen aan de groene hofjes een informele sfeer ademen. Door de lage stolpramen in de keuken hebben de bewoners uitzicht over het groene binnenhof, een gemeenschappelijke tuin waarin buren makkelijk met elkaar in contact komen en kinderen veilig kunnen spelen.

Alle woonblokken hebben variatie in de gevels, dakhoogtes, kleuren, raampartijen en het metselwerk. Dat maakt het straatbeeld dynamisch en afwisselend. En dat is ook de bedoeling. Want deze nieuwe stadswijk groeit de komende jaren uit tot een stoere, levendige en eigenzinnige wijk.

Fred Oosterhuis Photography fotografeert in opdracht van de Alliantie de tot standkoming van dit project. Het is de bedoeling om de nieuwbouw van de velden 3a, 3b, 7b en 8 in een boek vast te leggen.

 

Bouwproces Architectuur


Projectboek

‘Making of ‘ video