Hogekwartier, nieuwbouw veld 6

Ecologische oever
De oever van het Valleikanaal wordt ontwikkeld tot een ecologische zone. Het wordt getransformeerd in een langgerekte groene verbinding, met wadi’s, beplanting en een idyllische voetgangersverbinding. Het maaiveld van het plangebied vormt een voortzetting van deze zone. De torens staan op een gezamenlijke parkeerbak die ruimte biedt aan circa 160 auto’s. De parkeerlaag ligt gedeeltelijk verzonken in het maaiveld.

Grounded
De gebouwen hebben een herkenbare opbouw: plint, romp en kop. De vierlaagse plint heeft een sterke ritmiek en sluit in schaal aan bij de naburige gebouwen. De plint is heeft uitbouwen richting het Arabellapad. Balkons geven hem een prettige tactiliteit. De torens erbovenop en zijn slank en modern uitgevoerd. De bovenste verdiepingen hebben loggia’s als buitenruimte, zodat de slankheid wordt geborgd.

Afhankelijk van het gebouw en de etage bevatten de verdiepingen van 2 tot 9 woningen. De woningtypes variëren van tweekamerwoningen tot woningen met 5 kamers.

Lichte uitstraling
De lichte baksteen en de grote ramen in de hoge toren geven ensemble een hedendaagse uitstraling. De kaders en positie van de balkons zorgen vormen een knipoog naar de torens aan de andere zijde van de Hogeweg.

Het ontwerp van het landschap is gemaakt door MTD. Het stedenbouwkundig plan is van de hand van KCAP.

Fred Oosterhuis Photography fotografeert in opdracht van de Alliantie de tot standkoming van dit project. Het is de bedoeling om de nieuwbouw van veld 6 in een boek vast te leggen.

Bouwproces Architectuur


Projectboek

‘Making of ‘ video