AFAS Experience Center, Leusden

Het complex bestaat uit een hoofdgebouw, tussengebouwen, een restaurant, een theater en een ondergrondse parkeergarage. Al deze gebouwen staan met elkaar in verbinding. Rondom wordt een parkachtige tuin aangelegd, inclusief een grote waterpartij en een heuvel waar mensen op kunnen zitten. De ondergrondse parkeergarage telt twee lagen en biedt plek aan 760 auto’s. Op het buitenterrein komen veertig parkeerplaatsen.

Het hoofdgebouw heeft een vloeroppervlakte van circa 8000 vierkante meter en is bedoeld voor de medewerkers van AFAS Software. Dit gebouw – met aan weerszijden twee ronde torens – bestaat uit vier verdiepingen; alleen de rechter toren heeft een vijfde verdieping.

De tussengebouwen zijn onder meer bedoeld voor demonstraties, opleidingen, sport (sportzaal en fitnessruimte) en studio’s. Ook is er een binnentuin. Blikvanger van het ontwerp is de halve glazen bol: het theatergebouw, met in de grote zaal ruim 800 zitplaatsen. Het theatergebouw bestaat verder uit 5 auditoria, verschillende loungeruimtes, kleedkamers en een café.

Als alles volgens planning verloopt, kan het AFAS Experience Center op 1 januari 2021 officieel in gebruik worden genomen.

Fred Oosterhuis Photography heeft van AFAS opdracht gekregen het bouwproces in beeld te brengen. In overleg met AFAS kan er op deze website een kleine greep uit het vervaardigde fotowerk worden getoond. Op de website van het project kunt u meer informatie vinden.

Bouwproces Architectuur


Projectboek

‘Making of ‘ video