Woonhuis, Hollandsche Rading

Aan de rand van de provincie Utrecht ligt het idyllische Hollandsche Rading. Een echt forensendorpje pal aan het Gooisch Natuurreservaat. In de bosrijke omgeving is een bijzondere woning gebouwd waarvan de gevel volledig is bekleed met CoCoWood. Deze gevelbekleding zorgt dat de woning volledig lijkt op te gaan in de omgeving. Een prachtig gezicht. Vanaf een afstand is haast niet te zien dat op deze plek een huis staat. Hier heeft de opdrachtgever en tevens de trotse bewoner, heel bewust voor gekozen. Het ontwerp van de woning moest nauw aansluiten bij de natuur om deze niet te verstoren. 

CoCoWood (kokoshout) is een 100% natuurproduct. Er wordt namelijk geen lijm of epoxyhars gebruikt tijdens de productie en het CoCoWood is vrij van formaldehyde. Ook wordt er geen gebruikgemaakt van het conserveringsmiddel boorzout. Eigenlijk is kokoshout volgens de botanische kenmerken helemaal geen hout, maar gras. Toch heeft CoCoWood veel raakvlakken met tropisch hardhout en is dit materiaal zeer geschikt voor uiteenlopende toepassingen, waaronder gevelbekleding.

Fred Oosterhuis Photography heeft dit woonhuis in opdracht van Van den Berg Hardhout BV gefotografeerd. Van den Berg Hardhout BV heeft het CoCoWood voor dit woonhuis geleverd.