Woontoren Cadenza, Amersfoort

Lithos Bouw heeft twee woontorens aan het Valleikanaal in Amersfoort ontwikkeld en gerealiseerd, de Rondine met 70 koopappartementen en Cadenza met 114 huurappartementen in de vrije sector.

Cadenza is gebouwd voor Altera Vastgoed. De voor Amersfoort opmerkelijk hoge gebouwen, Cadenza telt 20 verdiepingen, zullen na oplevering in 2020 de skyline van de stad mede gaan bepalen. Samen met andere woontorens in het Hogekwartier markeert Cadenza een nieuwe entree van Amersfoort vanaf de snelweg A28.

Het Hogekwartier is een nieuwe woonbuurt in Amersfoort, daar waar voorheen enkele tuincentra een sporthal en flats uit de jaren 60 stonden. Behalve woningbouw heeft de gemeente Amersfoort een nieuwe sportvoorziening de Amerena ontwikkeld. Fred Oosterhuis Photography fotografeert de bouw van vrijwel alle projecten in dit gebied.

De transitie van dit veld (veld 5) van het Hogekwartier is hier te bekijken, de transitie van het gehele Hogekwartier is hier te bekijken.

Fred Oosterhuis Photography heeft het exterieur en het interieur van woontoren Cadenza in opdracht van Lithos Bouw gefotografeerd.