Reportage gebiedstransitie aan de Liendertseweg

Klik op een foto om het album te openen.

Liendert is een wederopbouwwijk in Amersfoort. De Alliantie gaat in drie fasen acht portiekflats uit de jaren 60 slopen en door nieuwbouw vervangen. De drie flats van fase 1 zijn gesloopt en is de nieuwbouw van Lienlaer, een complex van 48 grondgebonden woningen, vrijwel afgerond. Op 8 mei 2015 zijn de sleutels overgedragen aan één van de eerste bewoners van dit project.

In de periode 2013-2015 heeft Fred Oosterhuis Photography in opdracht van de Alliantie  deze transitie in beelden vastgelegd. De Alliantie is van mening dat straks niemand meer weet hoe de oude situatie ter plekke van deze flats is geweest, vandaar de opdracht op het proces op de voet te volgen en vast te leggen in een reportage. De eerste beelden tonen de nog bewoonde flats. De leegstand is vastgelegd, ook het slopen, bouwrijp maken en de nieuwbouw is in beeld vastgelegd. De fotoserie hierboven is een zeer compacte weergave van het gehele proces.

Fred Oosterhuis Photography kan van dit proces een mooi fotoboek samenstellen. Dit is mogelijk omdat van het gehele proces mooie beelden beschikbaar zijn.

Lienlaer is een ontwerp van Op ten Noort Blijdenstein Architecten uit Utrecht, de bouwer is Plegt-Vos uit Oldenzaal.