Leegstaande ziekenhuizen in beeld gebracht

Klik op een foto om het album van de Lichtenberg te openen ^^^

Klik op een foto om het album van het Elisabeth te openen ^^^

Het Meander Medisch Centrum heeft aan de Maatweg in Amersfoort een nieuw ziekenhuis in gebruik genomen. De voormalige ziekenhuizen (de Lichtenberg en het St Elisabeth) krijgen na de duurzame sloop een nieuwe bestemming; op de Lichtenberg komen vrije kavels voor woningbouw en de locatie Elisabeth wordt een park.

De duurzame sloop van de ziekenhuizen in Amersfoort is een praktijkproject, waarin de betrokken partners ervaring opdoen met het circulair denken. Concrete voorbeelden in dit project zijn:

  • Hergebruik van betongranulaat in nieuw beton (besparing op cement en grind, vermindering van de transportafstand en lagere CO2 uitstoot);
  • Hergebruik van automatische deuropeners ten behoeve van gehandicapten in de thuissituatie;
  • Recycling van glas (besparing op productie- en stortkosten);
  • Gebruik van puingranulaat als wegfundatie op de locatie.

Momenteel staan beide locaties leeg, in afwachting van de sloop. Op 29 mei 2015 was er gelegenheid om in beide locaties te fotograferen. Omdat het fotograferen van leegstaand vastgoed een van mijn specialiteiten is, heb ik hier uiteraard gebruik van gemaakt. Een selectie van mijn fotowerk staat in de beide fotoalbums bovenaan deze pagina. Ook tijdens de sloop zal ik fotograferen, in de komende nieuwsbrieven zal ik hier vaker aandacht aan besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.