Herbestemming, MOUT, Hilversum

De voormalige Eurobioscoop op Langgewenst in Hilversum, twee jaar geleden nog op de nominatie om gesloopt te worden, is herbestemd. Het pand is ruim honderd jaar geleden gebouwd voor autobedrijf De Wit, later is het bioscoop geworden. Met de opening van een megabioscoop even verderop sloot de Eurobioscoop een paar jaar geleden de deuren. Onder de in de jaren zeventig aangebrachte gevelbeplating schuilt een gebouw in art-nouveaustijl. Onder meer aan de hand van oude foto’s is de pui aan de voorkant teruggebracht in oude staat, met veel grote raampartijen.

Het markante gebouw uit 1912 ondergaat een transformatie en gaat nu door het leven als ‘Mout’. Op de begane grond komen een biercafé en een zogenaamde foodhall met zeven internationale keukens, naar een voorbeeld van De Hallen in Amsterdam. Zecc Architecten uit Utrecht is verantwoordelijk voor het ontwerp. In de eerste week van november 2016 is begonnen met de bouwwerkzaamheden.

Het pand in het centrum van Hilversum is vooral opvallend vanwege het betonnen schaaldak. Het bijzondere dak heeft een ronde vorm en telt meerdere ramen. De ronde vorm van het dak is terug te vinden in de aangebouwde serre.

De Gooische Bierbrouwerij wordt één van de gebruikers van ‘Mout’. Bezoekers van het biercafé kunnen zien hoe het bier gebrouwen wordt. Onder het pand wordt een kelder van circa 200 vierkante meter aangelegd. In deze kelder komt een aantal grote biertanks van de Gooische Bierbrouwerij te staan.

Fred Oosterhuis Photography heeft van de initiatiefnemers opdracht gekregen om deze transformatie in grote stappen vast te leggen.

 

 

Bouwproces Architectuur


Projectboek

‘Making of’ video