Amerena, Amersfoort

In Amersfoort is in het nieuwe stadsdeel “Hogekwartier” het nieuwe sportcomplex ‘Amerena’ gebouwd. Het complex bestaat uit drie zwembaden, een sporthal en een parkeergarage.

In het zwemgedeelte is een 50 meter lang wedstrijdbassin met 10 banen gerealiseerd. Verder is er een multifunctioneel sportbassin van 25 meter voor recreatief zwemmen. Dit is inclusief springplatforms op onder meer 5 en 10 meter ten behoeve van het schoonspringen. Aanvullend is er een doelgroepenbassin, whirlpool en een sauna.

De sporthal is gerealiseerd conform de NOC*NSF richtlijnen met een sportvloer van 54 x 33 meter. De vrije hoogte van de sporthal is 11 meter. Met beweegbare wanden kan de sportzaal worden opgedeeld in drie ruimten. In het complex zijn ook verenigingsruimten en een horecaruimte voorzien. Onder het sportcomplex is een ruime parkeervoorziening met 210 parkeerplaatsen gebouwd. Het project is op 20 april 2018 geopend.

Fred Oosterhuis Photography heeft in opdracht van de gemeente Amersfoort het gehele bouwproces gefotografeerd en deze architectuur- en interieurfoto’s gemaakt. Beelden van het bouwproces staan HIER. Een samenvatting van de gehele transitie staan HIER.