NS-station Harderwijk

De herinrichting van de stationsomgeving is in 2014 gestart. De gemeente Harderwijk, ProRail en NS hadden de handen ineengeslagen voor de vernieuwing van het stationsgebied. Dit was nodig, omdat de stationsfaciliteiten tekortschoten en het station slecht bereikbaar was. Bovendien was de spoorwegovergang aan de Stationslaan/Oranjelaan een bottleneck voor het doorgaande verkeer.

Het nieuwe twee verdiepingen tellende stationsgebouw, ontworpen door GroupA Architecten, vormt één geheel met de tunnel en een grote, open publieksruimte. Een flinke luifel, die tevens dienst doet als wacht gelegenheid voor busreizigers, markeert het gebouw. Het dak van het Stationsgebouw is voorzien van sedum.

Harderwijk heeft nu een verkeerstunnel onder het station door, een nieuw stationsgebouw en een nieuwe overdekte fietsenstalling.

Hier vindt u een serie architectuurfoto’s van dit project